Haluan olla avuksi!

Onpa kyseessä sitten pidempiaikainen myyntityö, yksittäinen projektityö tai säännöllinen toimistotyö, saat minulta yrityksesi tarpeisiin sopivan kokonaisuuden.

Myynti- ja asiakaspalvelumallikuva3

Miten asiakkaat tavoitetaan? Ehditäänkö asiakkaat kohdata kunnolla?

Pienillä asioilla on asiakastyössä iso merkitys. Oma asenne ja intohimo myyntiin tulee näkyä asiakaskohtaamisessa. Säännöllinen yhteydenpito asiakkaaseen kertoo, että olemme kiinnostuneita asiakkaan tarpeista, ja haluamme löytää hänelle parhaan ratkaisun. Asiakaskontaktointi, uusasiakashankinta tai jatkomyynti jäävät usein tekemättä kiireen takia. Hankkiessasi osa-aikaista apua ei tarvitse tinkiä osaamis- tai laatutasosta.

Projektityömallikuva1

Riittävätkö omat resurssit jokaiseen projektiin?

Asiakastilaisuudet ja messutapahtumat ovat yritykselle yksi osa verkostoitumista ja se luo näkyvyyttä liiketoimintaan. Tilaisuudet sitovat henkilöresursseja useiksi päiviksi. Joskus myös oman henkilöstön yllättävät poissaolot saattavat aiheuttaa pikaisen resurssipulan.

Asiakastyössä on kyse kohtaamisista ja elämyksistä. Innostunut, vastuullinen ja kokenut ammattilainen auttaa yritystä luomaan uusia kontakteja ja palvelemaan asiakkaitaan koko projektin ajan.

Kiirehuippujen tasausmalllikuva2

Onko yrityksessäsi tilapaäinen resurssipula tai tarvitaan lisäapua? 

Yrityksellä saattaa olla vuosittain kampanjointiin, myyntiin, tilausten käsittelyyn tai laskutukseen liittyviä ruuhkapäiviä. Myös uuden tuotteen tai palvelun markkinoiminen asiakasryhmille esim. suorapostituksena vaatii asiakasrekisterien läpikäymistä ja tuotetietojen keräämistä. Tällöin on helppoa hankkia lisäapua määräajaksi, jolloin yrityksen omia resursseja voi kohdetaan tehokkaammin ydinliiketoimintaan.

mallikuva4Markkinointi

Pienen yrityksen markkinointimateriaalien tuottaminen sopivalla budjetilla.

Yrityksen yhtenäinen visuaalinen ilme on tärkeää. Siihen kannattaa panostaa, koska tunnistettavuus rakentaa yrityksesi brändiä ja uskottavuutta. Verkostoituminen on yksi erittäin tärkeä osa-alue yrittäjän toiminnassa. Asiakastapaamiset, messutapahtumat ja erilaiset tilaisuudet missä milloinkin olet esillä, markkinoit yritystäsi. Silloin on hyvä että jaettava materiaali kuten käyntikortit, tuotekortit, esitteet ja esitysmateriaalit ovat valmiina. Sinun ei tarvitse itse hankkia kuvankäsittely tai julkaisuohjelmia vaan hyödynnä niissä osaamistani. Tehdään yhdessä, tuodaan ideasi esille!

 

Yrityksen ei tarvitse sitoutua vakituisen työntekijän palkkaamiseen, vaan lisäavun voi hankkia palveluna.

Toimin yhteistyössä Suomen Liiketoimintapalveluiden kanssa, joka takaa teille kustannustehokkaan ja laadukkaan ammattilaisen käyttöönne.